Torsdag 29/4-10

blev inge hårt ridpass idag, red bara bort till padocken ungefär och var där inne för o ta galopp i båda varven, mest för o kolla av så att den sitter och för att jag ska känna att det funkar ;) red tillbaka på vägen där passa jag också på och ta två galoppfattningar. Jag tror han var ganska trött sen ridpasset igår hihi. Men han var glad och lite pigg iaf ;)

Onsdag 28/4-10

red Rimfrost idag också och ja känner mig mycket gladare när det gäller han nu! Han fattar galopp när jag vill och ja tror faktiskt att han har börjat fatta galoppskänkeln bättre nu hihi ;) riktigt nöjd, finns inte mycket mer o säga. bästa hästen <3


älskling

ponnyakuten

ponnyakuten slut </3 :( shit.. 


Söndag 25/4-10

DUKTIG RIMFROST säger ja bara :'D jätte glad idag hihih, han va bäst! Red i padocken mormor var med och fotade och filmade :) red igenom Lc:1an och han galopperade precis när jag bad han varje gång :'D super duktig! kan inte säga mycket mer bara att jag e jätte jätte jätte nöjd! <3




tävling hos "tävlingsryttaren" :')



kom till tävlingen här :)


Torsdag 22/4-10

tränade på galopp fattningar, han kändes ganska fin och gjorde några bra fattningar :) Får se om vi gör samma sak på söndag, vill verkligen att de ska funka nu.

<3 RIMFROST E BÄST <3

karro o pajazz

Sitter och kollar när karro rider Pajazz i ridhuset hihi :)                                                                                                                                                 

Söndag 18/4-10

ja de blev ju inte riktigt som jag ville men men ;)
red på ängen för jag orkade inte skritta bort till padocken, det var bara lite blött men det funkade o vara där i alla fall. Red dressyr och tanken var ju att kanske öva galopp fattningar som jag gör ungefär varje gång.. men tillslut red jag lite hur som helst. Han var riktigt pigg idag och ville bara springa på fort! Efter ett tag skrittade jag väldigt länge och jobbade han bara i skritt för att han skulle lugna ner sig lite, travade av efter ett tag men då blev han helt plötsligt väldigt pigg och sprang fort sen började han galoppera i vänster varvet! :o lät han fortsätta :) 
Precis som jag har tänkt, han vill galopperar bara när han vill inte när jag säger åt han -.- men de får vi väl helt enkelt fortsätta att öva på. Men framöver tror jag att jag bara ska rida igenom han i skritt i trav och kanske bara galoppera lite men inte satsa på att bara öva galopp utan mest på traven och skritten :)

När jag hade ridit klart och kom in i stallet märkte jag hur lerig han hade blivit av att plaska runt där på ängen hihi, han var täckt av lera på hela magen och benen, schabraket var till och med lerigt (a) gjorde iordning han och hans grejer. Jag har tagit hem grejer för o smörja dem så ska försöka hinna göra det i veckan i alla fall.

så ere

imorn SKA det gå bra hihi ;)

torsdag 15/4-10

åkte ut till stallet direkt efter skolan idag, eftersom jag kom så tidigt så passade jag på att mocka åt alla tre hästarna och fylla på vatten och även göra deras eftermiddags mat så jag kunde ge dom det direkt när jag tog in dom (: Tog in rimfrost först, sen Flamma och sen Madicken och när det gäller henne så blir det lite jobbigt, hon vil inte gå in genom ingången i stallet utan står bara emot... men tillslut gick det i alla fall och alla hästarna stod inne och mumsade på maten och var glada! :)

Borstade rimfrost medans han åt, han var otroligt dammig det gick verkligen inte bort! Tog det värsta och sen linda jag frambenen, sadlade och tränsade och gick ut. Precis när jag kom utan för stallet kände jag att det började små regna så jag gick in igen för att ta på mig min jacka sen gick jag ut igen. Hoppade upp och började skritta bort mot padocken som jag hade tänkt att rida i, men ju längre jag kom så började det regna och blåsa väldigt mycket, kändes nästan som att det skulle kunna börja åska :o Så jag bestämmde mig för att ta en kost uteritt istället och försöka öva lite på galopp fattningar på vägen. Red bara en liten bit och galopperade upp för en backe kanske tre gånger och en annan lika många. Han fattade galoppen ganska bra, han galopperade till och med i vänster, två gånger!!! (han brukar mer galoppera i höger när vi är ute på vägen) Jag är nöjd över han och det är ju huvudsaken och han var pigg och glad hela ridturen hihi :)

Kom tillbaka till stallet och gjorde iordning han sen kom anna och ida, ja pratade lite med dom, sen gick jag ut och ringde efter morfar som skulle hämta mig.

Morfar hämtade mig lite senare och vi köpte donken till mig (a) för nu sitter jag hos karro och ska sova här tills imorn och då blir det skolan med nationella prov i matte på morgonen, lagom kul (y)


Söndag 11/4-10

Mormor ville rida ut med mig idag igen, så vi åkte ut till stallet och kollade om Flamma var "ledig" ;) Dert var helt okej så vi hämtade hingsten och det brunstiga stoet haha :( Rimfrost var nästan aldrig tyst, han gnäggade och lät hela tiden haha! Men vi gjorde iordning dom, sen gick mormor ut och jag höll i Flamma när hon hoppade upp, sen gick jag in och tränsade Rimfrost och gick ut med han.

Vi red en sväng i skogen och på vägen, Flamma var inte så förtjust i att galoppera idag i alla fall inte när vi var på väg bort. När vi var på väg hem gick det hur bra som helst! Rimfrost var också väldigt duktig på att galoppera idag också, han galopperade på varje fatting jag gjorde! Känns jätte skönt när det går såhär bra. Vi övar på galoppen så mycket vi bara kan, längtar verkligen tills jag bara kan dra bak skänkeln och han lätt kan fatta galopp hihi.

Vi var nog ute i alla fall 1 timma om inte mer! Släppte ut hästarna i hagen när vi hade kommit hem igen. Mockade, gjorde iordning maten och ställde in de i boxarna.

slänger in bilderna från igår i det här inlägget tillsammans med dom från idag! :)

 
                                                                mormor och Flamma!

  
bilderna från igår :)

lördag 10/4-10

bushästen stod i hagen när jag kom ut och sprang till grinden när jag klev ut ur bilen :') Mockade åt Flamma i stallet innan jag hämtade rimfrost från hagen. Anna hade redan mockat åt Rimfrost och Madicken så jag fixade Flamma ;)

Tog in rimfrost från hagen och han blev lite besviken för att inte få stå ute med dom andra men han blev nog ganska nöjd endå för o kolmma in, vädret va inte de roligaste idag :/ men men jag borstade och gjorde iordning han. Tänkte rida i padocken idag och träna galopp fattningar men jag hann ju ändra mig lite på vägen bort mot padocken hehe. Jag red fram i skritt trav och försökte mig på åtminstonde en galopp i varje varv, han va duktig. Sen la jag ut en bom på marken för det var väldigt länge sen och jag vill att han ska lyfta på fötterna lite mera dvs. lyfta på dom överhuvudtaget för det tycker han är väldigt onödigt ;) skrittade och travade över den tills ja la upp den på det lägsta på en sockerbit, och det tycker han är okej för då behöver han ju endå inte lyfta speciellt mycket. Sen la jag upp den lite högre (bara på ena sidan) och då blir det heltplötsligt väldigt jobbigt, då började han slå i väldigt mycket... Men viu fortsatte och jag försökte få¨han lite mer på hugget så han inte skulle slå i, det gick som det gick men de blev bra tillslut! Dressyr är våran grej, inge hoppning här inte ;)

Skrittade tillbaka till stallet, gjorde iordning han osv. Han fick ha agria grimman på sig nu för jag har tagit hem hans lädergrimma (den han alltid har i hagen) för den var inte så svart som den ska vara, den är helt lerig! ska göra rent den, kanske idag eller imorn eller när jag har tid helt enkelt! Ska rida imorgon också, vet inte riktigt om jag rider ut eller i padocken det beror på vädret och lite annat :)

bilderna från idag typ två stycken (a) lägger jag upp imorgon ;)


Torsdag 8/4-10

Idag blev det lite tokigt kan man säga hehe. Ida och jag kom ut till stallet tillsammans för vi skulle rida ut, när vi kom dit mötte vi fredrik som var på ut till hagen och skulle hämta flamma. Ida och jag gick in i stallet och sen kom Fredkrik och Flamma efter och när dom gick in i stallet tog Flamma ett jätte stort hopp över tröskeln in till stallet som om hon hade blivit rädd för något. Men vi tänkte inte mer på de så ida och jag gick till hagen och hämtade Rimfrost och Madicken, Rimfrost och jag gick först och han visste ju att Flamma redan stod där inne i stallet så då skulle han såklart hålla på och larva sig lite för det och skrek efter henne hela tiden och hon skrek tillbaka där inifrån. Då kom vi till ingången och då hoppade han jätte stort rakt in i stallet precis som Flamma hade gjort och halkade på golvet så han ramlade omkull men reste sig lika snabbt och så var han lika uppspelt eftersom han var precis bakom Flamma. Slängde in han i boxen medans Madicken gjorde exakt likadant som dom andra hästarna och hoppade runt och var stressad. Vi fick i alla fall in dom i boxarna och då märkte vi att lamporna lät väldigt konstigt och mycket idag, så vi ringde stefan osv. Det visade sig att det var något med elen och hästarna fick förmodligen stötar när dom gick igenom dörren så vi släckte alla lampor sen gick vi ut med hästarna i hagen och bestämmde oss för att vi inte skulle rida idag.

Ida och jag mockade åt hästarna och fixade iordning (hästarna fick eftermiddagsmaten i hagen istället). Ja rimfrost klarade sig fint fast han hade ramlat lite och sprungit runt :) det blev fixat så vi kunde gå in i stallet med hästarna efter vi hade fixat allt, lite synd att vi inte kunde rida ut tillsammans idag men de får vi ta igen snart! :)


tokiga gullehästen i hagen <3
älskar maten såklart ;) han ser lite tjock ut på bilden också hehe ;o (a)

Onsdag 7/4-10

lermonster = rimfrost idag! Tog in han och dem andra hästarna så dom fick käka, samtidigt bortstade jag på lermonstret. När jag var klar va han någorlunda fin i alla fall haha! Lindade sadlade tränsade och gick ut. Vi red bort mot padocken och tänkte öva på galopp fattningarna idag. Red igenom han ordentligt i skritten och i traven och försökte få han att inte "ligga" i svängarna. Han har en viss förmåga att göra det HELA tiden.. Tillslut gick traven bättre men då ska man ju fatta galopp i ett någorlunda bra tempo, alltså inte för hastigt haha. Han tycker att det blir väldigt jobbigt då, men vi fick en ganska bra fatting i höger varvet. Inte så jätte hastig trav men jag kan ju inte säga att den var lugn ;) Gjorde några fattningar i vänster varvet också, och i stortsätt så e jag nöjd över han eftersom han kämpar på mycket faktiskt! Visst jag kanske blir lite små irriterad ibland när galoppen inte funkar och det bara blir hastigt men ja kan ju inte begära så mycket mer ;) Vi övar ochn jag har tålamod någon gång funkar det! :)

Skrittade tillbaka mot stallet med en otroligt svettig häst tihii. Han fick ett täcke på sig när vi kom hem eftersom han var så svettig. Ska åka ut imorgon också och då kanske vi rider ut tillsammans med ida och Madicken! :) vi får se imorn.


kameran

nu vill jag verkligen ha tillbaka min kamera, den har varit trasig så jag har lämnat in den. Därför jag bara lägger upp massa kassa bilder från min mobil haha.
Eftersom min kamera kommer bli otroligt dyr att laga blir de så att jag köper en ny men hoppas ja inte behöver vänta allt för länge med det i alla fall, men ja vi får se hur det blir!


ponnyakuten!

har kollat på nästan alla ponnyakuten avsnitt nu! ja har ju redan sett dom förut men vad gör de att kolla en gång till ? (a)
imorn blir det ett nytt avsnitt, as bra! :D




scapa schabrak hos warnmark


Lördag 3/4-10

Fick ha rimfrost idag istället för på Söndag eftersom jag åker bort då. Tog med mig min mormor ut till stallet för jag tänkte att hon kunde låna flamma och rida ut tillsammans med mig. Vi kom ut mitt på dagen, otroligt härligt väder :') Gjorde iordning hästarna och sen drog vi ut! mormor kom nästan inte upp i sadeln hihi ;)
Vi red bort på vägen i alla gångarter, rimfrost galopperade faktiskt alla gånger jag bad han att göra de! stolt över han, känns verkligen som att det kommer bli bra nu med galoppen. Har gått bra alla dem senaste gångerna, vi får fortsätta som vi gör!

Vi red bort mot ridhuset och tillbaka tog kanske 50 minuter. kom tillbaka till stallet hela men inte rena, hästarna hade lera ända upp till magen. Skönt att vägen är mjuk i alla fall!

Nästa gång blir på Torsdag tror jag, längtar verkligen <3

 

GPA tävling hos showjumper

 
här kommer du till tävlingen :)

Torsdag 2/4-10

guuud va trött jag var igår, skyller på att de va därför jag inte bloggade igår. Jag fick skjuts ut av anna och ida till stallet, ida skulle rida lektion på madicken i ridhuset och då hade anna frågat om jag ville vara med och bara vara i ridhuset medans ida red lektion och de blev ju super bra tycker jag! så vi åkte ut till stallet och jag tog in rimfrost direkt och gjorde iordning han. Det blev marinblå lindor och marinblå schabraket med guld passpoal. Anna hade tagit med sig en sån här grej man sätter på bettet så han ska hålla tungan i munnen när man rider, vet inte riktigt vad det heter (a). Men vi använde inte den idag för vi tror att ´man måste ha ett rakt bett för att den ska funka och ja vet inte riktigt om han har nått :/ Men i alla fall så åkte anna och ida iväg med Madicken i transporten, jag red bort till ridhuset ;) Rimfrost var pigg hihi, skrittade mest och lite trav bort mot ridhuset det tog kanske 20 minuter eller en hal timma att komma dit bort.

När vi väl var framme belv han hur tittig som helst och tyckte allt var jätte roligt! Vi red i kanske 1 timma? i ridhuset, han kändes jätte fin emellan åt i traven och i skritten. Han galopperade i båda varven, yes! Riktigt nöjd för det. Han blir riktigt flåsig efter en galopp så vi vilart lite mellan galopperna. Gjorde rätt så många fattningar och han skötte sig bra. Lite svårt och fortsätta jobba honom i traven efter vi har galopperat för då blir han bara pigg och springer på och tror att vi ska galoppera igen. Det gick väl endå skapligt bra efter galoppen.

När vi var klara och skrittade ut från ridhuset fanns det massa vatten pölar utanför ridhuset som man fick lov att gå igenom. Rimfrost försökte dricka ur dom så han gick runt runt i dom och tyckte det hade varit riktigt jobbigt att galoppera så mycket som han fick göra ;). Sen skrittade vi hem till stallet, det kanske tog en halv timma nu eftersom vi bara skrittade av.

Ridhus underlaget var riktigt bra, inte halt och inte så tungt heller. Jag kände stor skillnad i galoppen där inne och inne i nyby´s ridhus för det är så tungt och då tycker han att det är otroligt jobbigt att galoppera så han hade lättare idag. Jag försöker få upp hans galopp muskler ganska mycket men när man rider ut på rakväg vill han bara trava jääätte fort när man försöker fatta galopp. Men vi får fortsätta öva så blöir det väl bra någon gång ;)

RSS 2.0