Söndag 28/3-10

Red i padocken ett tag, på pigg ponny (heh häst) med vårkänslor ;) Han var jätte duktig fast nu har han fått för sig att han bara kan galoppera i vänster varv ist för höger så nu får vi väl öva lika mycket på höger som vi precis gjort i vänster. Efter jag hade varit i padocken ett tag red jag en bit på vägen för ja tänkte att han kanske skulle kunna galoppera i höger galoppen där, men neee då ska vi trava as fort ist för de kan vi ju otroligt bra ;)
Fick ialla fall galopp i vänster på en rak sträcka får va glad för de hihi.

Skrittade av längs vägen på väg hem mot stallet. när vi nästan var hemma stod det en gräv maskin mitt i vägen och den var väääldigt läskig då så han hoppade runt lite och gnäggade, dom fick stänga av maskinen men det var fortfarande skit läskigt, fegis oså ;) kom tillbaka till stallet hela iallafall och flamma hade damp i hagen, så tog in dom och gav dem mat sen hem hihi.

kanske inte uppdaterar så bra eller snabbt eftersom min data gör lite som den vill ibland, så just nu sitter jag vid karros data snäll som hon e (a)


Torsdag 25/3-10

Älskar att snön har försvunnit mycket nu! ingen snö på grus vägen på väg ut till hästen! :) När ja kom fram stod han vid öppningen och väntade hihi gullig. Tänkte att jag skulle ta in han och rida först och sen mocka, och så blev det också. Tog in alla hästarna för det var ungefär dags då. Ställde Rimfrost i gången och borstade, lindade med dem marinblå lindorna och sen fick han ha sitt nya schabrak idag. Det ljus blåa med ponnyn på, det var fortfarande lika fint (a).

Vi skrittade bort mot padocken för jag tänkte kolla hur den var om det var snö kvar eller inte, ingen snö! Helt underbart, första gången nu på länge jag kunde rida igenom han ordentligt eftersom underlaget var så bra. Han var jätte fin i traven riktigt kul! Vi kunde också öva jätte mycket på galoppen idag. Han galopperade jätte bra i vänster varvet (hans svåra varv) så jag e jätte glad. Älskar verkligen när han galopperar, blir så glad att han verkligen vill och försöker fast han egentligen tycker trava e lättare ;). I höger varvet gick det också otroligt bra, många små volter så jag e riktigt nöjd!

Riktigt duktig idag allt som allt! jätte nöjd! han blev riktigt svettig också så vi skrittade av länge och när vi kom till stallet fick han ha fleece täcket på sig direkt när jag hade tagit av han sadeln. Mockade och fixade iordning mat osv åt alla hästarna. Mor min kom och hämtade mig lite senare.

 
 bilden e från efter ridningen ;d
 
 (klicka!)


Söndag 21/3-10

Fick testa dom nya grejerna idag, och som ja skrev i in lägget tidigare så passade allt! Själv älskar jag verkligen täcket!

 

När vi (jag och karro) kom ut till stallet så testade vi ju grejerna först och sen började jag borsta på han och lindade. Vädret var otroligt tråkigt idag, tror inte de e bara jag som tycker de ? (a) Så pga vädret så tänkte jag att padocken skulle nog inte gå o rida i så ja skrittade ut barbacka istället. Han fick ha dom marinblå lindorna och det nya täcket, jätte gulligt! Vi skrittade inte speciellt långt var kanske bara ute i max 20 minuter fast han kanske egentligen skulle behövt gå lite mer och springa av sig lite för han var super pigg. Tror inte att dem hade fått varit i hagen idag och bara stått i boxen så jag kan förstå att han var det ;). Travade en liten bit och han slängde med huvudet och var glad.

Gick in med han i stallet och tog av alla grejer och hängde upp täcket och lindorna på tork, riktigt blött och äckligt ute men ja blir bara glad för de borde ju betyda att snön försvinner! Försutom idag då.. snöade mycket :( men hoppas att de var det sista som kom nu!
Vi mockade och fyllde på vatten och rimfrost fick lite godis, sen kom min mormor och hämtade oss. Hon hade kusinerna med sig (2 och 5 år) dom tyckte rimfrost var jätte stor och spännande!




allt passade!

hihi nya grejerna passade :DDD!



regnbågsfärgat fleecetäcke
ljusblått schabrak med ponny på (a)


Torsdag 18/3-10

Har inte kunnat blogga eftersom mitt internet inte har funkat, men nu fick ja igång det hihi! Jag red iallafall i padocken lite dressyr, skritt trav och lite galopp eftersom underlaget hade blivit lite bättre sen sist. Men han vägrade fatta galopp i vänster så de blev en sväng på vägen också men där ville han såklart bara trava eller galoppera i höger galopp...
Tillslut fick jag en galopp i vänster och då gick det inte långsamt haha! Skrittade tillbaka till stallet och gjorde iordning allt där.

Inget långt inlägg idag eftersom det var ett tag sen de var torsdag haha. Men imorn (söndag) blir det nog bättre. Har även köpt lite grejer på hööks idag men det får ni se imorn om det passar honom ;)!


uteritt med bästavän

Red ut med Karro och Flamma idag i solen, jätte mysigt! Red rundan vi hittade igår den blev liiite kort så vi red in en sväng på en annan väg också där gick vi också igår ;)
hästarna var jätte pigga och glade speciellt när dem fick galoppera då gick det fort med massa bocksprång hihi!

När vi kom tillbaka till stallet tog vi ut den andra hästen Madciken och gick ut en sväng med henne medans solen fortfarande var kvar, saknar sommaren otroligt mycket nu!

slänger in en film och två bilder från idag också! Blev ett väldigt kort inlägg nu men orkar inte skriva så mycket nu (a)

 
helt tokiga <3


blandade dagar

Lite dålig uppdatering här märkte jag! skulle egentligen skrivit igår eller aa nu blir de i förrgår eftersom de e mitt i natten nu, ja jag skulle alltså skrivit i fredags!


Vi fick skjuts ut ganska tidigt i fredags alltså, skulle rida både rimfrost och madicken. Karro följde med mig, vi tog ut rimfrost först och gick mot padocken eller jag red och karro följde med brevid. Red ett tag i padocken i skritt och trav han kändes ganska bra. Eftersom underlaget i padocken inte var så jätte bra lite halt och ojämt så gick vi en sväng på vägen och lät rimfrost springa av sig lite i galopp också! kändes som att de va ett bra tag sen, rimfrost blev jätte lycklig och fattade galopp dirket när ja bad om de. Snabbt gick det också såklart ;) han visade även att han kunde göra piaff när jag höll i han när vi stod stilla precis innan vi skulle galoppera till karro hihi pigg häst. Efter några galopper skrittade vi tillbaka till stallet, alldeles lagom avskrittning.


Tog av rimfrost allt grejer mockade åt honom och dem andra hästarna gav även alla eftermiddags maten, tog in Flamma och Madicken men dom gjorde vi snabbt iordning med reflexer och träns och hoppade upp barbacka och skrittade en bit i mörkret, Karro på Flamma och jag på Madicken. Skrittade inte långt alls, kom sen tillbaka till stallet och mamma hämtade oss kort därefter!


Idag
kom vi ut till stallet bara för att röra på Madicken eftersom rimfrost hade varit på skogskörning med stefan på förmiddagen, så vi gjorde iordning Madicken och sen gick vi med henne. Vi kollade efter lite rid vägar eftersom jag inte har hunnit kolla sånt än! Vi hade träns på henne så ja hoppade upp efter ett tag. Vi hittade en väg som verkade jätte bra och aldelles lagom, den rider ví eventuellt på söndag! Vi kom ut på hemvägen sen och svängde in på en annan väg för o kanske hitta en annnan liten väg men den va låååång! tillslut kom vi runt en liten bit och på den vägen hade vi eller aa Madicken skaffat sig lite vänner. Hon hade gnäggat efter två stycken som gick med hundarna haha! Även 3 stycken hästar som stod i hagen vid ett litet stall var väldigt intresanta ;) 

Tillbaka till stallet gjorde klart allt i stallet sen hem!


Torsdag 11/3-10

Riktigt jobbigt idag, egentligen bara för att jag har varit lite små irriterad och inte mått så bra hela dagen och sen hade jag ingen skjuts ut fören 19.00 men jaja :/.
När ja kom ut var det mockat och klart hos Rimfrost och dem andra så ja behövde bara börja borsta och göra iordning han. Han fick ha dem blå lindorna och ett grått schabrak. Red även på D-rings bettet med kopparrullar idag för o kolla ifall han kanske kunde hålla tungan lite mer inne i munnen än utanför och ja tycker att de blev bra skillnad! Den va ute några gånger men inte ofta alls! :)
Juste! red med snodd också för o kolla om han kanske blev lite stadigare i formen då, och de kändes bra han var inte lika jobbig att ha o göra med eftersom huvudet inte for åt alla håll ;)!

Red på ängen eller på en liten ruta som stefan hade plogat upp, fick plats o trava lite och skritta såklart. Var inte där så länge utan red mest igenom han i skritten och väldigt lite i traven, han kändes fin! Tog av snodden på slutet och red i kanske 5 minuter utan den och han hade mycket stadig form då, riktigt nöjd :)!

Tog in han i stallet, gav han lite godis sen kom mor min och hämtade mig. Tog med mig hans träns hem och har nu smörjt det så de e mjukt o fint!




 
han gillar pussar!


"tolkning"

Tog en liten tur ut idag tillsammans med karro som var på släp bakom med sparken. de gick bra rimfrost var pigg och glad.

Först skrittade vi bort mot ena hållet och karro gick brevid, sen tog vi samma väg tillbaka och ja tog en liten galopp på kanske 3 steg, men de va lika roligt de me tyckte rimfrost ;). När vi kom förbi stallet hämtade karro lina och sparken så vi kunde dra henne bakom oss, vi gjorde alltså våran egna lilla tolk lina haha! När linan var klar skrittade vi en liten bit åt det andra hållet, tog även lite trav med karro där bakom.

inte så långt inlägg men de får duga hihi. har även två bilder från idag!

 


tävling @ nyby 6/3-10

Var på ntrk (nyby torshälla ridklubb) och tävlade idag, andra tävlingen för mig o rimfrost. Tävlade LC1 som förra gången. Rimfrost var riktigt pigg idag märkte ja redan när ja red fram i padocken, han tog några glädje skutt då och då. Men de blir ju verkligen skillnad när man kommer in i ridhuset och får rida fram på den liulla volten tillsammans med alla andra, helt plötsligt e min häst väääldigt stor. Går inte så bra där men man får försöka ta igen det när man väl kommer in på banan och kan rida en stund där precis innan starten.

Programmet känndes ganska bra, han var bara lite pigg då och gjorde ett litet skutt innan längningen ;) galopp i vänster varv blev de ingen heller, riktigt svårt men man får bara öva mera nån gång kommer de väl. galoppen i höger varvet däremot gick mycket bra tycker jag, han fattade direkt när ja ville och satte under sina bakben ordentligt hihi. Annars e ja nöjd över han ! gick iallafall bättre än förra gången, de slutade på 140p och 51,85% förra gången fick vi 135p och 50% så jag e glad!

Skrittade av runt stallet sen lasta o åka hem, rimfrost blev riktigt glad för o komma hem så han bar tvungen o gnägga lite extra och ha jätte bråttom ut ur transporten ;) släppte ut han i hagen så han fick stå ute en stund, var ju riktigt fint väder med massa sol! :')

 

hihi ge mig snälla (a)



länken för att komma till tävlingen hittar du HÄR! :)

Torsdag 4/3-10

morfar skjutsade ut mig till stallet idag, kom ut och tog in rimfrost direkt. Lindade han med dem blå lindorna och satte på det grå schabraket och de vanliga på tränset. Red även på vanligt tre-delat bett idag! Satte på han lite reflexer också sen skrittade vi bort mot padocken, såg att padocken var ganska lik en is bana så blev bara skritt o trav så han inte halkade i galoppen.

Han kändes ganska bra även på det tre-delade bettet, ganska nöjd för han brukar vara mycket jobbigare med det. Han stoppar alltid ut tungan utanför munnen, haha! verkligen irriterande, men men vi får försöka hitta nått så han slutar hålla på med sånt ;) Red inte speciellt länge, på vägen hem va han glad o kollade runt om kring sig om vi va hemma snart, sen gnäggade han högt precis när vi kom till stallet hihi!

Borstade och tog hand om hans grejer, satte även på han täcket och sen mockade och fyllde på vatten. Sen kom mamma och då släppte ja in han i boxen och sa hej då hihi.

Tävling på lördag också, liiite nervös men vi gör vårat bästa! ska försöka få till galoppen iallafall! :D


RSS 2.0